18-02-2008

Wie content maakt, heeft de grootste overlevingskans

Vorige week vrijdag was ik bij de langverwachte "denktank" in het Utrechtse vergadercentrum Seats2Meet over het onderwerp "Survival of the fittest contentmakers", georganiseerd door Erno Mijland. Ik had me er al de hele tijd op verheugd, om nu eindelijk eens grafisch ontwerper Huub Koch, die ik van het bloggen ken, te ontmoeten en natuurlijk Erno Hannink en Sanne Roemen, die ik als mijn collega’s beschouw. Verder waren er: Arnoud Engelfriet, die een heel interessant weblog over juridische onderwerpen heeft, Marco Raaphorst, een bloggende musicus, Henk-Jan Winkeldermaat, fotograaf en nieuwe mediaadviseur van PunkMedia en natuurlijk Erno Mijland zelf.

We hebben een superboeiend gesprek gehad over het maken van content (artikelen, video, muziek) als marketingstrategie. Het is duidelijk: mensen die content op internet kunnen maken, barsten van de kansen om het helemaal te maken. Meer hierover in mijn nieuwsbrief die binnenkort uitkomt, en die ik ook op dit weblog publiceer.

Huub Koch heeft een heel mooi sfeervol filmpje gemaakt over de bijeenkomst:

 

 
Laura Babeliowsky

Laura is één van Nederlands bekendste businesscoaches. Sinds 2004 leerde ze duizenden zelfstandigen in Nederland en België hoe ze meer klanten krijgen, meer verdienen en meer impact hebben. Zelf een zeer succesvolle ondernemer, is het Laura’s passie om 100.000 coaches, trainers en adviseurs te helpen minimaal €100.000 te verdienen per jaar in 2016.


 • Ik weet niet exact wat bedoeld wordt met content. Daar wil ik wel wat meer over weten. Krijgen we nog meer te horen/lezen?
  Groeten,
  Lorraine Simoons
  SO Organized

 • Lorraine, hierbij de definitie van “content” uit internetencyclopedie Wikipedia:
  “Creaties, zoals in open content of vrije content. Letterlijk inhoud, uit het Engels. Content is de inhoudelijke bijdrage van een webpagina. De inhoud kan bestaan uit teksten en/of beelden”.
  Content omvat dus teksten en beelden. Een weblog als deze bevat content! Ook jij maakt content, je hebt een emailnieuwsbrief toch, met artikelen erin? Als je het goed vindt, ga ik je noemen in mijn artikel.
  Laura

 • Vieve ter Laak schreef:

  Content content content….!!! Ik zie het belang, maar schuif het schrijven toch telkens voor me uit. Moeilijk hoor, om het juiste onderwerp te kiezen (vernieuwend en toch herkenbaar), de juiste toon te vinden, eigen stijl te ontwikkelen. Ik zit er nogal op te zwoegen. Overigens is jouw stijl goed gevonden, met telkens de eerste zin dikgedrukt. Ook zelf bedacht?
  Groeten,
  Vieve ter Laak
  Heldere Zaken

 • Huub Koch schreef:

  Lorraine: Hier staan alle links over dit onderwerp: http://del.icio.us/ernomijland/contentmakersnl

 • Hoi Vieve,
  een paar tips als je “content” wil gaan maken: veel lezen over het onderwerp, goed luisteren naar je klanten naar hun vraagstukken op dit gebied. Verder: schrijven leer je door het vaak te doen. Mijn belangrijkste tip: veel lezen, niet alleen over je vakgebied, maar romans. Dan krijg je er meer gevoel voor, is mijn ervaring.

 • Sophia Berkati schreef:

  Laura, dit is mooi: hier was ik naar op zoek! Ik heb een weblog ‘genomen’, een gratis om te oefenen bij blogsnel.nl. Mijn vraag was steeds: WAT moet ik nou schrijven? Over taal en talen leren weten mensen toch al alles? Maar nu heb ik ideeën gekregen, een paar maar, maar die moet ik wel eerst uitwerken in een artikel of zo’n leuk audiofilmpje. Werk aan de winkel dus en kijken of het werkt! Ik geloof er zeker in.

 • Sophia, over taal en taal leren valt HEEL veel te leren. Maar het moet natuurlijk wel relevant zijn voor je doelgroep… Wat zijn hun vragen, hun problemen, hun dilemma’s? Dit geeft ideeen voor content.
  Laura

 • Debbie.B schreef:

  Leuke blog!. En Huub heeft zeker een mooi filmpje gemaakt.

 • Hoi Laura,
  Ik wil je nog even complimenteren met je e-book Blog Basics!
  Bloggen wordt met dat boek in de hand een makkie, ik raad het iedereen aan. Succes met alles!

Laat een reactie achter:

Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie


css.php

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Meer informatie