17-04-2006

Succesvol internetwerken

Succesvol zakendoen heeft in grote mate te maken met netwerken – volgens deskundigen komt 70% van alle zakelijke transacties tot stand door netwerken. Reden genoeg om van netwerken een vast onderdeel van je marketingstrategie te maken. 

Het lastige voor veel mensen die voor zakelijke doeleinden willen netwerken is altijd wáár je het beste kunt netwerken. Wat zijn de plaatsen waar ook je DOELGROEP komt? Veel "doelgroepen" netwerken nauwelijks, zoals bijvoorbeeld beslissers in grote bedrijven: je ziet ze nooit, ze komen nergens opdagen (tenminste niet op voor iedereen toegankelijke netwerken) want daar hebben ze geen energie voor en geen verlangen naar. Wat ze het liefste doen is na gedane arbeid ontspannen achter de TV zakken. Of wat ook nog kan: achter de computer.

Om die laatste reden wordt internetwerken steeds interessanter. In ieder geval vergroot je je kansen ermee en kun je in een veel grotere vijver vissen dan als je alleen maar naar een ondernemersnetwerk gaat waar gemiddeld 15 mensen komen opdagen die – toevallig – net als jij op zoek zijn naar opdrachten en werk.   

Wat kun je doen om succesvol te netwerken via Internet? Veel van de principes zijn hetzelfde als bij gewoon netwerken. Laat je zien, leg contact, zorg dat je erbij bent. "80 percent of success is just showing up" (Woody Allen). Internet biedt hier veel gelegenheden voor: draag bij aan forums, mailinglists en begeef je op online netwerken zoals open BC.

Slimme en inspirerende dames Annedien Hoen en Sanne Roemen hebben verschillende artikelen geschreven over hoe je dit het beste kunt aanpakken:

Sanne over forums: http://sanne.blogs.com/oomph/2006/04/online_netwerke.html

Sanne over online netwerken: http://sanne.blogs.com/oomph/2006/03/online_netwerke.html

Lees hier Annediens artikel over hoe je online netwerken het beste kunt aanpakken: http://www.naarvoren.nl/artikel/netwerken/

Graag hoor ik wat jóuw ervaringen met internetwerken zijn! Klik hiervoor op ‘reacties’

Laura Babeliowsky

Laura is één van Nederlands bekendste businesscoaches. Sinds 2004 leerde ze duizenden zelfstandigen in Nederland en België hoe ze meer klanten krijgen, meer verdienen en meer impact hebben. Zelf een zeer succesvolle ondernemer, is het Laura’s passie om 100.000 coaches, trainers en adviseurs te helpen minimaal €100.000 te verdienen per jaar in 2016.


Laat een reactie achter:

Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie


css.php

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Meer informatie