30-03-2008

Niche kiezen werpt vruchten af voor loopbaancoach Wieteke van Heun – de Roos

In Nederland zijn honderden zoniet duizenden loopbaancoaches. Ze doen heel belangrijk werk, want mensen veranderen tegenwoordig wel tien keer in hun leven van baan en dat gaat niet zonder slag of stoot. Naar verluid blijkt bovendien niet minder dan 90% van de werknemers zijn baan niet leuk te vinden. 

Maar hoe daarmee in contact te komen? Hoe groot de behoefte ook is, veel loopbaancoaches ervaren hun praktijk niet bepaald als een vetpot.  Hoe kun je zorgen dat je voldoende klanten hebt?

Voor Wieteke van Heun – De Roos was dat ook het vraagstuk. Afgelopen zomer 2007 was ze aanwezig bij een workshop die ik gaf voor het NOLOC (de beroepsvereniging van loopbaancoaches). Sinds enkele maanden is ze lid geworden van de Get Clients Club.

Wieteke_de_roos
Resultaat? Het begint nu eindelijk te lopen.
Wieteke vertelt wat ze geleerd heeft.

“Eerst richtte ik me op iedereen – alle mensen dus met een loopbaanvraagstuk… Twee jaar was ik bezig maar ik kreeg nauwelijks reacties. Ik had echt het gevoel dat ik aan het zwemmen was, dat ik in een dikke mist liep te zoeken.

Toen ik bij Laura’s presentatie was bij de NOLOC voelde ik me nogal overstelpt. Ik dacht: “Wat veel allemaal, wat een gedoe”. Ik ben lid geworden van de Get Clients Club en leer nu stap voor stap wat ik allemaal kan doen. 

Waar ik mee begonnen ben, is een niche kiezen. Ik richt me nu op “mensen in de gezondheidszorg met een loopbaanvraagstuk”. Dat betekent een ontzettend groot verschil. Ik kan me nu op 1 ding richten, dat geeft rust in mijn gat. Ik voel me er lekker bij, want ik kom zelf uit de gezondheidszorg – ben jarenlang verpleegkundige geweest – en daar spreek ik de taal van.

Verder heb ik mijn website op basis van de tips die ik in de Get Clients Club leer sterk verbeterd. Het aantal bezoekers is verviervoudigd. Ook ben ik gestart met het reageren op forums op  loopbaangebied.

Het gevolg: ik krijg nu een interview in een vakblad in de gezondheidszorg. In korte tijd heb ik reacties gekregen van mensen, zelfs van iemand uit Brabant. Ze zijn afkomstig van mensen die in de gezondheidszorg een nieuwe baan zoeken.

Ik heb het gevoel dat ik een “gat in de markt” ontdekt heb. Mensen uit de gezondheidszorg willen nu eenmaal iemand die gespecialiseerd is in die gezondheidszorg, zo simpel is het gewoon.

En dat terwijl ik nog niet eens naar de avondseminars van de Get Clients Club ben geweest! Daar heb ik de puf niet voor … na een dag werken en ook nog twee kinderen verzorgen. Het mooie is dat ik alles thuis op mijn gemak en in mijn eigen tempo kan bestuderen. Ik ben er heel erg blij mee!”

Wil je ook tips krijgen hoe je je niche kunt kiezen, een goede website maakt en je doelgroep kunt benaderen, word dan lid van de Get Clients Club, lees hier de meest recente informatie over het programma en over hoe je lid kunt worden: http://www.getclientsclub.nl

De website van Wieteke van Heun- de Roos loopbaanadvies is deze: http://www.deroos-loopbaanadvies.nl

Laura Babeliowsky

Laura is één van Nederlands bekendste businesscoaches. Sinds 2004 leerde ze duizenden zelfstandigen in Nederland en België hoe ze meer klanten krijgen, meer verdienen en meer impact hebben. Zelf een zeer succesvolle ondernemer, is het Laura’s passie om 100.000 coaches, trainers en adviseurs te helpen minimaal €100.000 te verdienen per jaar in 2016.


Laat een reactie achter:

Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie


css.php

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Meer informatie