25-07-2006

Van freelancer naar ondernemer bij Lancelots Academy

Wat is het verschil tussen een freelancer en een ondernemer? Voor de belastingdienst is er geen verschil maar in de praktijk wel. Freelancers voeren werk in opdracht uit. Ze werken op uurbasis. Ondernemers creëren hun eigen aanbod. Ze worden betaald in relatie tot de waarde die ze bieden aan hun klant.

Ondernemers zijn wat mij betreft in het voordeel! Wat is er voor nodig om er één te worden? 

Op 5 oktober 2006 geef ik een training op de Lancelots Academy over het thema: "Van freelancer naar ondernemer".

Je kunt er hier meer informatie over vinden: http://www.lancelots.nl/academy/naar-ondernemer

Deze dag is speciaal bedoeld voor freelancers en er zijn nog veel meer interessante workshops. Zeer geschikt om te netwerken en nieuwe ideeën en impulsen te krijgen.

Je kunt hier andere artikelen vinden over het onderwerp "freelancer versus ondernemer":

Ondernemer of inhuurkracht (1)?

Ondernemer of inhuurkracht (2)?

Van inhuurkracht naar ondernemer (3)

Hoe productizing kan werken in de praktijk

Laura Babeliowsky

Laura is één van Nederlands bekendste businesscoaches. Sinds 2004 leerde ze duizenden zelfstandigen in Nederland en België hoe ze meer klanten krijgen, meer verdienen en meer impact hebben. Zelf een zeer succesvolle ondernemer, is het Laura’s passie om 100.000 coaches, trainers en adviseurs te helpen minimaal €100.000 te verdienen per jaar in 2016.


 • Denise schreef:

  Het onderwerp houdt me nog steeds bezig, Laura. Ik ben nu bezig met de ontwikkeling van een product. Maar hoe voorkom je dat mensen van je willen weten hoe de prijs van je product is opgebouwd, m.a.w. hoe voorkom je dat ze je vragen je productprijs te specificeren in hoeveel uur dat is voor welk tarief. Dat is me namelijk deze week overkomen, en ik ben ‘erin getrapt’. Ben benieuwd hoe anderen dat doen.

 • Hoi Denise,
  allereerst leuk dat je ook bezig bent met productiseren.
  Wat betreft je vraag: ik zou niet precies weten hoe je het moest voorkomen. Dat heeft misschien iets met zelfvertrouwen te maken, de manier waarop je jouw manier van werken verkoopt.
  Wat je in ieder geval kunt zeggen als mensen zoiets vragen, is dat je gewoon zo niet werkt. Je werkt domweg niet op uurbasis. En benadruk de voordelen die dit voor hen heeft: ze weten van te voren precies waar ze aan toe zijn, de kosten zijn voorspelbaar. Hopelijk kun je hier iets mee!
  Laura

Laat een reactie achter:

Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie


css.php

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Meer informatie