23-01-2006

Tien redenen om vandaag nog je weblog te beginnen

Ben je zelfstandige ondernemer in een dienstverlenend beroep en denk je erover om een weblog te beginnen maar twijfel je of het de moeite zal lonen? Hierbij tien goede redenen om het vandaag nog te doen, afkomstig van weblogexperts Patsi Krakoff en Denise Wakeman.

1. Met je weblog presenteer je jezelf op het Internet als iemand die iets te zeggen heeft en die iets te bieden heeft voor anderen.
2. Met je weblog maak je je expertise zichtbaar. Dit geeft je bedrijf geloofwaardigheid.
3. Lezers kunnen commentaar geven, waardoor je interactie en relaties met je klanten creëert 
4. Je hoeft niet meer te wachten op je websitebouwer om je website te updaten
5. Je kunt zelf posten, zelfs dagelijks als je wilt, en het wordt à la minute wereldwijd in de blogosphrere gepubliceerd (geeft een goed gevoel, weet ik uit ervaring).
6. Zoekmachines zijn gek op weblogs, ze pikken je zoekwoorden op en je komt hoog in de rankings. Zo kunnen steeds meer mensen je vinden.
7. Klanten voelen zich aangetrokken tot de persoon achter het bedrijf. Jouw authentieke stem  spreekt meer aan dan gladde PR-praatjes.
8. Met je weblog bouw je aan een gemeenschap van gelijkgestemde lezers. Bloggers houden onderling contact. Voor je het weet, hebben heel veel mensen van je gehoord en wordt het woord over je verspreid.
9. Je kunt nieuwe ideeën testen en je krijgt meteen feedback. Je kunt je klanten vragen om je te helpen diensten en producten te ontwikkelen waarmee je hén het beste helpt.
10. De zijkolommen van je weblog kun je gebruiken om je diensten te promoten, geld te verdienen op advertenties en boeken te verkopen. Zo kun je een extra bron van inkomen creëren.

Zie internet als een grote vijver, zeggen Patsi en Denise. Je hebt overal hengels hangen, via bijvoorbeeld je website en je nieuwsbrief. Voeg een weblog eraan toe, dan is er nóg meer kans dat er iemand bijt…

Graag hoor ik je commentaar! Klik op “reacties”.

Laura Babeliowsky

Laura is één van Nederlands bekendste businesscoaches. Sinds 2004 leerde ze duizenden zelfstandigen in Nederland en België hoe ze meer klanten krijgen, meer verdienen en meer impact hebben. Zelf een zeer succesvolle ondernemer, is het Laura’s passie om 100.000 coaches, trainers en adviseurs te helpen minimaal €100.000 te verdienen per jaar in 2016.


  • Stripe schreef:

    Waarom een weblog?

    Een gegronde vraag lijkt me, en misschien zit deze vraag ook vast in jullie hoofd tijdens het bekijken van deze weblog. Waarom start een bedrijf een weblog en niet gewoon een hele sterke statische website?
    Ik ben al jaren geabonneerd op vele weblog’s…

Laat een reactie achter:

Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie


css.php

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Meer informatie