03-02-2006

Waarom zoekmachines van weblogs houden

Sinds ik mijn weblog publiceer, ben ik als een komeet omhooggeschoten in de zoekmachines. Voorbeeld: tikte iemand nog niet zo lang geleden in Google het woordje "acquisitie" in, dan kwam hij op pagina 18 mijn website tegen. Doet hij dat nu, dan kom ik al op pagina 3 tevoorschijn.

Om dit te bereiken, heb ik geen ingewikkelde toeren moeten uithalen, zoals veel bedrijven dat doen. Eerlijk gezegd heb ik er zelfs niet veel verstand van hoe ik dat zou moeten doen. Het enige dat ik heb gedaan, is een aantal weblogs schrijven waarin het woord "acquisitie" voorkomt.

Hoe komt dat? De reden is, dat zoekmachines uit de aard der zaak, een voorkeur hebben voor weblogs. Hun doel is immers, mensen te voorzien van actuele en relevante informatie. Hoe ze dit doen, is overigens altijd speculatie, want de criteria die ze hiervoor gebruiken, zijn geheim. Wat wel duidelijk is, dat zoekmachines houden van weblogs omdat die veel content bevatten die bovendien telkens vernieuwd wordt. Het helpt hierbij als je váák – minimaal één keer per week – publiceert.

Lees hier een artikel op Marketing Profs over de veronderstelde zoekcriteria van Google.

Laura Babeliowsky

Laura is één van Nederlands bekendste businesscoaches. Sinds 2004 leerde ze duizenden zelfstandigen in Nederland en België hoe ze meer klanten krijgen, meer verdienen en meer impact hebben. Zelf een zeer succesvolle ondernemer, is het Laura’s passie om 100.000 coaches, trainers en adviseurs te helpen minimaal €100.000 te verdienen per jaar in 2016.


Laat een reactie achter:

Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie


css.php

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Meer informatie