01-07-2007

Zeven succesfactoren van een bedrijfsblog

Hierbij een samenvatting van de presentatie die ik gaf op de 4e Business Blog Meeting "Zeven succesfactoren van een bedrijfsblog – hoe je meer klanten krijgt met je weblog".

1. Maak WIIFM  – "what’s in it for me" – duidelijk: zorg voor de surfende bezoeker dat in 1 oogopslag duidelijk is waar je weblog over gaat, voor wie je schrijft en wat de lezer er aan kan hebben. Mensen willen gewoon weten, wat ze aan iets kunnen hebben.
– maak dit duidelijk in de titel van je weblog
– in je ondertitel
– in de naam die je aan je categorieën geeft
– in de titels die je aan je berichten geeft
– in de links die je maakt

2.  Zorg dat je een onderwerp kiest waar je passie voor hebt. Je houdt alleen vol om frequent en consistent te bloggen als je gepassioneerd bent voor je onderwerp.

3. Goed schrijven. Je blog krijgt abonnnees, trouwe bezoekers en links als je waardevolle artikelen schrijft waar je lezer hongerig naar is. Je schrijft dus niet voor jezelf, maar voor je lezer. Je bent gefocust op de waarde die je wil toevoegen. En dat ook nog in goed Nederlands (of welke taal dan ook).

4. Schrijf je artikelen op voor jou relevante zoekwoorden. Zorg dat je precies weet op welke zoekwoorden je gevonden wil worden en zorg dat deze woorden in je artikelen voorkomen. Je bent zo veel beter vindbaar in je eigen niche en meer klanten kunnen je leren kennen.
Een handige tool om te kijken of de zoekwoorden die je denkt dat geschikt zouden kunnen zijn, inderdaad door mensen worden ingetoetst (daar kun je je namelijk lelijk in vergissen), kun je vinden op:
http://www.digitalpoint.com/tools/suggestion/

5. Post frequent  en  consistent. Hoe vaker je blogt, hoe meer bezoekers. Maar je kunt er ook voor kiezen om 1 keer in de 2 weken te bloggen. Als je het maar volhoudt.

6. Geef informatie over je diensten. Als lezers in je geïnteresseerd raken, willen ze graag weten wat je precies doet en waarvoor ze je kunnen inhuren. Geef deze informatie in de zijkolommen van je weblog.

7. Leg contacten in de blogosfeer. Bezoek andere weblogs, geef er commentaar en maak links naar andere bloggers. Bloggers kunnen je zo leren kennen en je krijgt misschien ook links terug, plus nog een heel netwerk erbij.

Je reactie op dit artikel is welkom!  Klik hiervoor op "reacties". 

Laura Babeliowsky

Laura is één van Nederlands bekendste businesscoaches. Sinds 2004 leerde ze duizenden zelfstandigen in Nederland en België hoe ze meer klanten krijgen, meer verdienen en meer impact hebben. Zelf een zeer succesvolle ondernemer, is het Laura’s passie om 100.000 coaches, trainers en adviseurs te helpen minimaal €100.000 te verdienen per jaar in 2016.


 • Hoi Laura,
  Volgens mij zijn dit wel de basisregels voor bloggen in een notendop.
  Maar wie echt wil leren bloggen raad ik echt het hele blogbasics programma van Laura en Sanne aan. Dat heb ik in februari gedaan, inclusief de follow up t/m april, en daar heb ik natuurlijk nog veel meer geleerd.
  Eind april ben ik zelf begonnen ben met mijn weblog over levenskunst, en heb ik geprobeerd deze regels consequent toe te passen. En het resultaat is overweldigend!
  In korte tijd al zoveel belangstelling, ik kan het haast niet geloven. En die belangstelling groeit nog steeds exponentieel! Helemaal top!
  Met veel dank & hartelijke groet, Lucas

 • Rogier schreef:

  En ja.. Toch weer een aantal eye openers! Dat wordt toch onze weblog weer tegen het licht houden en verbeteren….. een blijvend proces 🙂

 • Anne van der Ven schreef:

  Vier maanden geleden wist ik niets van bloggen af en nu wil ik alles weten en kunnen!
  Dank je wel, hier heb ik veel aan!
  Anne

 • hoi Anne,
  Fijn te horen dat je er iets aan hebt. Veel succes met je weblog!
  Laura

 • Dag Laura,
  Per toeval stuitte ik op je weblog. Hartstikke interessant; ik kom hier zeker nog eens terug!
  Hartelijke groeten,
  Anneke

 • hoi Anneke,
  Dank voor je reactie en je bent welkom natuurlijk!
  groetjes,
  Laura

Laat een reactie achter:

Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie


css.php

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te geven. Meer informatie